Matcha sets

Sorteren op:
Sorteren op:

Goed gereedschap is het halve werk. Ben jij helemaal geïnfluenced door mensen die jou vertellen dat matcha zo gezond voor je is, en wil je direct aan de slag met het maken van matcha thee? Hier vertellen we je alles over de benodigdheden die je nodig hebt om matcha thee te maken. Het hebben van de juiste accessoires is bij het maken van matcha is bijna net zo belangrijk als de kwaliteit van de matcha poeder die je gebruikt. Zo wordt de matcha namelijk het allerlekkerste. 

Matcha kit set

Voor het maken van matcha is het belangrijk om alle benodigdheden te hebben die in een ceremonial matcha set horen. Matcha zet je natuurlijk net zoals de Japanners met een echte ceremonial matcha set. Zo’n matcha set bestaat uit een matcha whisk, matcha lepel, matcha houder en matcha schaal. Als jij deze accessoires in jouw bezit hebt dan kan je de perfecte matcha zetten.

Matcha schaal

Ben jij op zoek naar een mooie matcha schaal voor jouw matcha ritueel? Want matcha thee zet je natuurlijk alleen in stijl. Er zijn vele soorten matcha schalen. Deze schalen worden gemaakt van keramiek, poselein of aardewerk. Wij verkopen verschillende soorten schalen in verschillende kleuren, zoals wit, bruin, blauw, groen en grijs.

Matcha lepel

In een matcha thee set mag een matcha lepel niet missen. Met deze van bamboe gemaakte lepel Meet altijd de juiste hoeveelheid matcha af. Onze matcha lepels worden allemaal met de hand gemaakt. Ze worden namelijk uit bamboe gesneden en vervolgens gestoomd en tot de juiste vorm gebogen. Dankzij dit proces is iedere lepel uniek. Wij bieden twee soorten matcha lepels aan. Namelijk de Bamboe Matcha Lepel en de Luxe Bamboe Matcha Lepel. De Luxe Bamboe Matcha lepel heeft in vergelijking tot de Bamboe Matcha Lepel een meer robuuste en luxe uitstraling.

Matcha whisk

Je matcha tea set is niet complete zonder matcha whisk. Een matcha whisk ook wel matcha klopper genoemd is noodzakelijk bij het maken van matcha thee. Deze klopper gebruik je om de matcha met het water te mengen.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kan je niet zomaar een garde gebruiken voor het kloppen van de matcha. Met een garde zal je nooit een mooie schuimkraag kunnen maken en zal de matcha niet goed mengen met het water. Dat is natuurlijk zonde. Een schuimkraag heeft namelijk een voordeel. Zo houdt een schuimkraag meer zwevende deeltjes vast die geleidelijk aan tijdens het drinken van je matcha naar beneden vallen. Daardoor is de thee egaler als je het drinkt. Daarom is deze matcha klopper een essentieel onderdeel van jouw matcha tea set.

Wij bieden twee soorten kloppers aan, namelijk de Matcha Klopper Bamboe en de Luxe bamboe Matcha klopper. De luxe klopper heeft een robuuste uitstraling en past dus mooi samen met de Luxe Bamboe Matcha Lepel ter decoratie in jouw huis!

Matcha houder

Last but not least de Matcha houder. Als je dan toch voor een aesthetic look en feel gaat dan kan een mooie matcha houder niet missen in de collectie van jouw ceremonial matcha set. Deze accessoire zorgt ervoor dat je jouw matcha klopper op een veilig plekje kan bewaren. Zo bescherm jij jouw matcha klopper tegen beschadiging. De houder is speciaal ontworpen met een kegelvormig design. Deze kegelvorm houdt namelijk de haartjes van de klopper in vorm tijdens het drogen. De matcha houders zijn bij ons verkrijgbaar in de kleuren wit en groen.

Matcha set kopen

Bij ons is het mogelijk om alle accessoires voor jouw matcha set te kopen. Daarnaast bieden wij ook matcha poeder aan om je matcha thee meet te maken. Kan jij echt niet wachten om te beginnen? Als je bij ons jouw matcha thee set koopt voor 18:00 uur dan is het de volgende dag al in huis!