Sorteren op:
Sorteren op:

Ben jij ook zo'n fan van matcha thee, en wil je het graag op traditionele wijze bereiden? Dan kan een matcha lepel niet missen in jouw collectie van matcha accessoires. Voor het maken van matcha thee is een matcha lepel namelijk een musthave.

Chashaku matcha

De Japanse naam voor een matcha lepel is een Chashaku. De traditionele Chashaku wordt in Japan van bamboe gemaakt. Onze matcha lepels worden net zoals de Chashaku uit Japan ook van bamboe gemaakt. Ze worden namelijk op ambachtelijke wijze met de hand uit bamboe gesneden, vervolgens worden ze gestoomd en tot de juiste vorm gebogen. Dankzij dit proces heeft iedere lepel een eigen unieke vorm en uitstraling. Geen één is precies hetzelfde!

Bamboo matcha spoon

Een bamboe matcha spoon is niet alleen een lust voor het oog maar heeft ook een functie. Met een matcha lepel pak je namelijk precies de juiste hoeveelheid matcha voor een kopje matcha thee. De lepel is dus een handig hulpmiddel en erg gebruiksvriendelijk. Voor een kopje matcha gebruik je twee gram matcha. Dit komt neer op twee schepjes met een matcha spoon.

Matcha lepel en duurzaamheid

Zoals eerder genoemd wordt een matcha lepel van bamboe gemaakt. Bamboe is erg duurzaam materiaal, omdat het een natuurproduct is. Daarnaast is bamboe supersterk. Een matcha lepel heeft daarom een erg lange levensduur. Je zult er dus nog lang plezier van hebben! 

Matcha lepel kopen

Wij verkopen twee soorten matcha lepels. De Bamboe Matcha lepel en de Luxe bamboe Matcha lepel. Beide lepels zijn met de hand gemaakt en van sterke en goede kwaliteit. Het verschil tussen de twee is dat de Luxe bamboe Matcha lepel een luxe en natuurlijke uitstraling heeft. Daarbij is de kwaliteit van de bamboe nog hoger.

Kortom, ben je op zoek naar de perfecte manier om je matcha thee op traditionele wijze te serveren? Dan mag een matcha lepel niet ontbreken in jouw matcha collectie. Onze matcha lepels zijn van hoge kwaliteit en zijn het perfecte cadeau voor iedereen die van matcha thee houdt.

Let wel op met afwassen. Je moet jouw matcha lepel namelijk met de hand afwassen want hij is niet geschikt voor de vaatwasser. Het hete water en de kracht van de vaatwasser kan de bamboelepel namelijk beschadigen. En aan de andere kant heeft het natuurlijk wel zo zijn charme om na het ritueel zetten van je thee een rustmomentje te pakken en je kwetsbare spullen met de hand af te wassen.

Kan jij niet wachten om te beginnen met het maken van matcha thee? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Als je voor 18.00 uur besteld dan heb je jouw matcha lepel de volgende dag al in huis!