Matcha thee

In Nederland is groene thee een van de meest populaire theesoorten. Vol met goede voedingsstoffen en licht van smaak!

Sorteren op:
Sorteren op:

Wat is groene thee?

In Nederland is groene thee een van de meest populaire theesoorten. En niet zonder reden! Doordat de theebladeren na het oogsten direct worden verhit, blijven er veel gezonde voedingsstoffen bewaard. Daarmee wordt het oxidatieproces direct gestopt, zodat de bladeren niet verkleuren en ze hun groene kleur behouden. Vandaar ook de naam. Groene thee heeft hierdoor ook, in tegenstelling tot zwarte thee, een lichte smaak, wat het voor veel mensen aangenamer maakt om te drinken.

De voordelen van groene thee

Van alle theesoorten die er zijn, bevatten de theebladeren van groene thee de meeste antioxidanten en natuurlijke polyfenolen. Deze stofjes zorgen ervoor dat groene thee ontstekingsremmend is. Wat weer goed is voor de huid en je spijsvertering.

Daarnaast bevat groene thee een lagere dosis aan cafeïne dan zwarte thee. Maar er zit nog steeds genoeg in om een lekkere energie boost te krijgen na het drinken van een kop groene thee. Maar kijk nog wel uit met de hoeveelheid groene thee die je drinkt als je niet zo goed tegen cafeïne kan of als je zwanger bent. Hoewel er dus minder van deze stof in de thee zit, zit het er nog steeds in.

Groene thee zetten

Wist jij dat groene thee bitter kan smaken wanneer je dit zet met te heet water? Te heet water brengt een reactie in de theebladeren naar boven, waardoor deze een bittere smaak kunnen afgeven. Het advies is dan ook om je net gekookte water eerst af te laten koelen naar zo’n 70 tot 80 graden Celsius, voordat je de thee erbij doet. In een glas duurt dit ongeveer 2 minuten.