Matcha accessoires

Het hebben van de juiste accessoires is bij het maken van Matcha bijna net zo belangrijk als de kwaliteit van de thee die je gebruikt. Zo wordt de Matcha namelijk het allerlekkerste.

Sorteren op:
Sorteren op:

Matcha Accessoires

Genieten van de meest heerlijke matcha thee begint natuurlijk met de lekkerste matcha van hoge kwaliteit. Wij bieden op matcha.nl verschillende soorten matcha aan. Deze matcha soorten zijn stuk van stuk van hoge kwaliteit. Maar met alleen hoge kwaliteit matcha ben je er niet meteen. Je moet de matcha ook nog op de juiste manier bereiden wil je optimaal van je kopje matcha thee kunnen genieten. De manier en de accessoires die je gebruikt bij het bereiden van de matcha thee is belangrijk. Daarom bieden we je hier op matcha.nl de beste matcha accessoires aan. Met deze matcha accessoires zet jij op een ceremoniële manier de lekkerste matcha thee.

Hierover vind je een overzicht van alle matcha accessoires van hoge kwaliteit, die jij nodig hebt om de lekkerste matcha thee te maken.

Matcha schaal

Een matcha schaal, ook wel de Chawan genoemd, is een onmisbaar accessoire voor het maken van matcha thee. In het westen gebruiken we de matcha schaal vooral om matcha thee in te bereiden, maar in Japan drinken ze de matcha ook uit deze schaaltjes.

De kom is speciaal ontworpen voor het mengen van het matcha poeder met het water. Een traditionele matcha schaal is gemaakt van keramiek en heeft een diepe, brede vorm. Hierdoor kun je de matcha poeder goed mengen met het water en ontstaat er een schuimige laag op de thee.

Bij matcha.nl bieden we verschillende soorten matcha schaaltjes aan. We hebben een aantal schalen van porselein. Deze matcha schalen hebben een traditioneel design. Wij hebben de matcha schaal van porselein in verschillende kleuren, namelijk bruin met goud, wit met beige en donkerblauw. Ook hebben we matcha schalen van keramiek. Deze zijn verkrijgbaar in het grijs en wit.

Matcha klopper

Een matcha klopper, ook wel whisk of Chasen genoemd, is een borstelachtig hulpmiddel dat gebruikt wordt om de matcha poeder te mengen met het water. Het is belangrijk om een goede matcha klopper te hebben, omdat dit zorgt voor de schuimige laag op de thee. Traditionele matcha whisks zijn gemaakt van bamboe en hebben tientallen fijne borstelharen.

Alleen met een traditionele matcha klopper zal de matcha thee een mooie schuimlaag krijgen. Die schuimlaag op jouw matcha thee is best wel bepalend voor de smaak. Matcha poeder lost namelijk niet op in heet water, maar het mengt alleen. Dat betekent als jij je matcha thee even laat staan, dat de kans groot is dat er zwevende matcha deeltjes naar de bodem zinken. Een schuimlaagje op je matcha thee houdt deze zwevende deeltjes langer vast, waardoor je een egalere kop matcha thee kan drinken. Daarbij is matcha thee met een schuimlaagje ook gewoon veel lekkerder en zachter om te drinken.

Bij matcha.nl hebben we twee verschillende matcha kloppers. De Matcha Klopper Bamboe, een klopper met ongeveer 130 borstelhaartjes, die door hun unieke vorm voor een fijne lichtgroene schuimlaag zorgen op jouw heerlijke schaal matcha. Want hoe meer borstelhaartjes, hoe schuimiger jouw matcha thee wordt.

Ook heeft matcha.nl de Luxe Bamboe Matcha Klopper. Deze klopper heeft ongeveer 70 borstelhaartjes, die door hun unieke vorm voor een fijne lichtgroene schuimlaag zorgen op jouw heerlijke schaal matcha. De klopper is gemaakt van zwart bamboe, materiaal van hoge kwaliteit. Door de lengte van de klopper ligt hij heerlijk in de hand en klopt hij erg gemakkelijk.

Matcha Whisk Houder

Een houder voor je matcha klopper is een essentiële accessoire als jij je matcha klopper zo lang mogelijk mooi wilt houden. De matcha klopper heeft veel invloed op de kwaliteit van je matcha thee en daarom is het erg belangrijk dat de klopper zo lang mogelijk mooi blijft. De klopper blijft langer van de hoogste kwaliteit wanneer je deze bewaard op een whisk houder. Onze houders zijn gemaakt van hoogwaardig keramiek en porselein. Ze bieden een veilige en handige plek om je matcha whisk te bewaren en te laten drogen tussen het gebruik door. Met zijn mooie design en duurzaamheid is de matcha whisk houder niet alleen functioneel, maar ook een stijlvolle toevoeging aan je matcha set. Matcha.nl heeft twee fantastisch mooie houders, de mooie groene van porselein en een luxe matcha whisk houder wit van keramiek. Bestel nu jouw matcha whisk houder en maak je Matcha thee ervaring compleet!

Matcha lepel

Een matcha lepel, ook wel Chashaku genoemd, is een lepel die speciaal ontworpen is om de juiste hoeveelheid matcha poeder af te meten. Dit is belangrijk, omdat de verhouding tussen matcha poeder en water van invloed is op de smaak van de thee. Traditionele matcha lepels zijn gemaakt van bamboe en hebben een langwerpig, dun ontwerp.

We hebben twee verschillende soorten matcha lepels. De Bamboe Matcha Lepel is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit bamboe. Deze lepel is met de hand uit bamboe gesneden en in vorm gemaakt met de hulp van stoom. Daardoor is elke lepel uniek en heel sterk.

De andere matcha lepel in ons assortiment is de Luxe Bamboe Matcha Lepel. Deze lepel is gemaakt van zwart bamboe, waardoor hij perfect past in jouw mooie matcha collectie. Ook deze bamboe matcha lepel is met de hand gemaakt en is uniek.