Sorteren op:
Sorteren op:

Als je een echte liefhebber bent van matcha thee, dan weet je dat het niet alleen een gezonde drank is, maar ook een ervaring op zich. Als je echt van matcha houdt, dan wil je er natuurlijk ook het beste van maken. Om deze reden is een matcha kom een essentieel onderdeel van je matcha thee-set.

Wat is een matcha kom?

Een matcha kom, ook wel bekend als chawan, is een Japanse kom die speciaal ontworpen is om matcha thee in te bereiden en te serveren. Het is een stijlvol en praktisch accessoire dat niet alleen functioneel is, maar ook decoratief is voor in je keuken of eetkamer.

Matcha kommen zijn er in verschillende maten, vormen en kleuren. De traditionele chawan is ongeveer zo groot als een soepkom, heeft een ronde bodem en is breed van boven. Het ontwerp van de Matcha kom is belangrijk, omdat het de kwaliteit van de matcha thee kan beïnvloeden. Een goede Matcha kom is gemaakt van keramiek, porselein of steengoed en heeft een gladde binnenkant om de thee goed te kunnen mengen en kloppen.

Als je een Matcha kom koopt, is het belangrijk om er een te kiezen die past bij jouw smaak en stijl. Kies een Matcha kom die bij je past en die je Matcha thee-ervaring verbetert. Gelukkig hebben wij verschillende opties en kan je dus perfect een kom kiezen die bij jouw smaak past.

Hoe gebruik je een matcha kom?

Het bereiden van matcha thee in een matcha kom is redelijk eenvoudig, maar er zijn wel enkele belangrijke stappen. Deze stappen zijn belangrijk om de beste smaak en textuur te krijgen. Deze stappen zijn gebaseerd op het maken van matcha voor 1 persoon.

  1. Neem 2 schepjes matcha poeder en schud dit rustig via een zeefje in de matcha kom. Door de matcha te zeven, voorkom je dat er klontjes in de thee komen.
  2. Voeg ongeveer 15 milliliter water toe aan de matcha. Gebruik geen kokend water, want dit kan een negatief effect hebben op de smaak. Gebruik ongeveer water van 80 graden.
  3. Dan is het tijd om de matcha te kloppen met de klopper. Maak M en W bewegingen tot je een mooie schuimlaag krijgt op de matcha.
  4. Serveer de heerlijke matcha in de matcha kom. De matcha kom is namelijk niet alleen handig om de thee in de te bereiden, maar ook om te serveren.

Geniet alleen of samen van de heerlijke matcha. Het is namelijk ook geweldig om deze Matcha ervaring ook te delen met vrienden of familie. Of je nu een feestje geeft of gewoon geniet van een kopje matcha thee, de matcha kom maakt het allemaal net even wat specialer.