Sorteren op:
Sorteren op:

De matcha klopper is een must have accessoire voor de perfecte matcha. De Matcha klopper, ook wel chasen genoemd, is een traditioneel Japans hulpmiddel dat wordt gebruikt om matcha thee te bereiden. De matcha klopper is gemaakt van bamboe en heeft een unieke vorm die het mogelijk maakt om de poederige matcha goed te mengen met het water. De matcha klopper heeft ongeveer 80 tot 100 dunne bamboe tanden die met de hand zijn gemaakt en in een bolvormige structuur staan.

Waarom een matcha klopper?

De matcha klopper is essentieel voor het maken van de perfecte kop matcha. Door de bamboe tanden van de klopper wordt de matcha goed gemengd met het water, waardoor een schuimige en romige textuur ontstaat. Bij het gebruiken van een lepel om de matcha te mengen, zal de textuur van de matcha niet glad en romig zijn. Hierdoor zul je niet optimaal genieten van de volledige smaak en gezondheidsvoordelen van matcha.

Om de matcha klopper zo mooi en goed mogelijk te houden, moet je hem afspoelen met water. Gebruik geen afwasborstel bij het afspoelen van de klopper en doe hem ook absoluut niet in de vaatwasser. Laat de klopper goed aan de lucht drogen en gebruik bij voorkeur een chasen houder voor het beste resultaat. Door het gebruik van de houder blijven de bamboe tanden ook mooi in vorm.

Hoe gebruik je de klopper?

Het gebruik van de matcha klopper is gemakkelijk, maar het vereist wel enige oefening om de schuimlaag perfect te krijgen. De matcha klopper gebruik je om de matcha thee op te schuimen. Houd de matcha klopper tussen duim en wijsvinger en maak in een snel tempo M en W bewegingen. Oefen lichte druk uit op de bodem van de kom. Klop ongeveer 15-20 seconden tot er zacht schuim ontstaat.

Hoe onderhoud je een matcha klopper?

Het is natuurlijk belangrijk om de matcha klopper goed te onderhouden, zodat deze ook langer meegaat. Hier zijn wat tips te lezen om de klopper goed en mooi te houden.

  1. Spoel de matcha klopper af na elk gebruik. Doe dit met warm water om eventuele matcha resten te verwijderen. Gebruik absoluut geen zeep, want dit kan de bamboevezels beschadigen.
  2. Droog de klopper af. Schud de klopper zacht, zodat het water er af gaat en droog het met een zachte doek. Als je de matcha klopper in een vochtige omgeving laat liggen, dat kan leiden tot schimmelvorming.
  3. Bewaar de Matcha klopper ook op een droge plek en gebruik bij voorkeur een klopper houder. Deze zorgt ervoor dat de vorm hetzelfde blijft en dat de conditie goed blijft.
  4. Oefen de kloptechniek regelmatig. Het is belangrijk om dit regelmatig te doen om zo de matcha klopper in goede staat te houden. Als je de matcha klopper op de goede manier gebruikt, dan voorkom je dat de vezels breken of beschadigd raken.