Japanse Matcha Superior Yuzu thee

€12,95
Op voorraad
Artikelcode 2022270185
Een hoge kwaliteit Japanse thee verrijkt met matcha en Yuzu vrucht. Het romige van de groene Japanse thee en het frisse van de Yuzu vrucht is een perfecte combinatie!
Levertijd: Vandaag besteld, morgen in huis!
Inhoud 50 gram
Trektijd 2 -3 minuten
Water temperatuur 70º a 75º graden
Gram per servering 2 tot 2,5 gram
Water hoeveelheid 300 milliliter

Een bijzondere, groene melange van de meest mooie Japanse theesoorten en een klein vitamine C en antioxidanten bommetje, de yuzu vrucht! Deze thee bestaat uit een zeer hoge kwaliteit Gyokuro en matcha met stukjes yuzu en een natuurlijke yuzu olie.

Wat is een yuzu vrucht? Yuzu, de Citrus Junos, is een kruising van de bekende citrusvruchten citroen, limoen en mandarijn. Dit kleine, rimpelige gele vruchtje ziet er niet zo mooi uit… maar looks may be deceiving! De onregelmatige, gebobbelde schil bevat een ontzettend rijk aroma en de vrucht zit vol met grote zaden. Daarom wordt de yuzu vrucht, net zoals een citroen of limoen, niet zo snel “gewoon” gegeten zoals je een mandarijn zou eten.

Dit kleine en beetje gekke vruchtje komt oorspronkelijk uit China en is tijdens de Asuka periode, de periode vanaf ongeveer het jaar 538 tot het jaar 710, in Japan terechtgekomen. Tegenwoordig groeit de yuzu vrucht nog maar op een paar plekken in de wereld. Dat zorgt voor een zeldzaam en kostbaar vruchtje! Een kilootje yuzu vruchtjes kost momenteel meer dan € 100,-.

Yuzu wordt veel gebruikt in de keukens van de echte gastronomen! Chefs van de meest luxe restaurants willen het sap van dit chique vruchtje nog wel eens verwerken in hun gerechten.

Deze thee kan op verschillende manieren bereid worden. Bereid de thee op de klassieke manier, met mineraalarm water van 70ºC tot maximaal 75ºC, 2 gram thee per kop en 10 gram per liter en laat deze 2 tot maximaal 3 minuten infuseren. Het mooiste is om de thee in een glazen theepot te bereiden. Kijk goed naar je pot en zie hoe die prachtige blaadjes zich ontvouwen. Laat deze, nadat deze goed geïnfuseerd is, door een theezeef in een glas lopen. Je houdt een prachtige, felgroene kop thee over met de troebele look van de matcha die door het glas danst.

Going traditional Japanese? Weeg dan 2 gram thee af, gebruik 100 milliliter mineraalarm water van 70ºC tot maximaal 75ºC graden en schuim deze samen met de chasen (matcha klopper) op. Geen fan van theeblaadjes tussen je tanden? Laat de thee dan even door een theezeef in een glaasje lopen! 


0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen