DIY Matcha Gezichtsmasker

Behalve dat Matcha natuurlijk megagezond en lekker is om te drinken, doet het ook wonderen voor je huid! Matcha zit namelijk boordevol antioxidanten en voedingsstoffen die ontstekingsremmend werken en je huid jong en fris houden. Met maar 3 ingrediënten kan je heel makkelijk een matcha gezichtsmasker maken. Zo ben je ook nog eens supersnel klaar. Kom maar op met die matcha!  

Ingrediënten

 • 1 theelepel matcha poeder
 • 1 theelepel rauwe honing
 • 1 theelepel yoghurt (bij voorkeur volle Griekse yoghurt)*
 • Optioneel: een paar druppels rozenwater


*Let op dat je geen magere yoghurt gebruikt. Het vet in de yoghurt zorgt er namelijk voor dat het mild is voor je huid. Een magere yoghurt is door gebrek aan vet dus minder zacht voor je huid.

Bereidingswijze

 1. Begin met het reinigen van je gezicht om eventuele make-up of onzuiverheden te verwijderen.
 2. Neem een kleine kom en voeg daaraan 1 theelepel matcha toe.
 3. Voeg 1 theelepel rauwe honing toe aan de matcha in de kom. Honing heeft natuurlijke antibacteriële eigenschappen en hydrateert de huid.
 4. Voeg vervolgens 1 theelepel yoghurt toe aan de mix. Yoghurt bevat melkzuur, wat helpt bij het exfoliëren van dode huidcellen en het verbeteren van de huidtextuur.
 5. Eventueel zou je nog wat druppels rozenwater toe kunnen voegen. Rozenwater heeft een ontstekingsremmende en kalmerende werking en kan helpen bij het verminderen van roodheid en irritatie.
 6. Meng alle ingrediënten tot een glad geheel (een gladde pasta). Breng het masker aan op je gezicht en hals. Vermijd daarbij je ogen en lippen.
 7. Laat het masker ongeveer 15-20 minuten zitten en ontspan. Leg voor het ultieme spa gevoel ook twee komkommerschijfjes op je ogen ;).
 8. Spoel vervolgens het masker af met lauw water en dep je gezicht voorzichtig droog met een schone handdoek.

Voilà! Je huid ziet er weer stralend uit en je voelt je geweldig!
 
Tip! Vergeet niet om een huidtest te doen voordat je een nieuw gezichtsmasker aanbrengt om eventuele allergische reacties te voorkomen.