Dit is de reden dat Matcha zo gezond is

Als jij iemand bent die altijd bewust gezond leeft en eet, dan kan een blik Matcha poeder niet ontbreken in jouw keukenkast. Hoewel je voor een goede Matcha wat meer betaalt dan voor een gewone kruidenthee of groene thee, staat daar een behoorlijk indrukwekkende lijst met voordelen voor je gezondheid tegenover!

Eén tegen tien

Dat komt vooral omdat Matcha bomvol antioxidanten zit. En aangezien Matcha thee geen aftreksel is van bladeren, maar gemaakt is van de pure bladeren van de Camelia Sinensis (oftewel de theeplant), gaat er tijdens het bereiden en drinken niets van al die goede eigenschappen verloren. Supergezond dus! Eén kopje Matcha staat qua voedingswaarde namelijk gelijk aan tien kopjes groene thee!

Bescherm je cellen

In Matcha thee zitten drie soorten antioxidanten: tannines, polyfenolen, catechines. Deze helpen je lichaam, en dan met name je cellen, te beschermen tegen vrije radicalen. Dat zijn stoffen in je lichaam die zelf een soort ‘foutje’ in hun bouw hebben en die dit foutje willen doorgeven aan de cellen in hun omgeving. Als steeds meer gezonde cellen beschadigd raken door die vrije radicalen, verlaagt hun vermogen zich te weren tegen bacteriën en virussen en word je sneller ziek. Antioxidanten spelen dus een belangrijke rol in je afweersysteem en verhogen je weerstand.

Let’s Detox

Behalve antioxidanten bevat Matcha ook chlorofyl. En dat is weer een uitstekend middel om je lichaam te helpen bij het opruimen en afvoeren van die schadelijke stoffen. Matcha wordt daarom gezien als een uitstekend detoxmiddel. Dus, ready for a detox?

Vol energie

Matcha bevat een kleine hoeveelheid cafeïne; net genoeg om je bloedsomloop te stimuleren en je een energiek gevoel te geven, maar zo weinig dat je geen last zult krijgen van hartkloppingen of een nerveus gevoel. Het helpt je ook je concentratie vast te houden waardoor Matcha een handig hulpmiddeltje kan zijn bij het studeren of een tijdens een lange vergadering.

Afvallen met Matcha

Last but not least... je kunt Matcha ook gebruiken als je graag een paar kilo kwijt wilt. Ook als je het lastig vind om al die lekkere snacks te weerstaan! Matcha bevat namelijk ook saponinen. Die verminderen je trek in eten en stimuleren gelijktijdig de verbranding. Zo wordt het een stuk makkelijker om die koekjes te laten staan en stap je vrolijk op de weegschaal.