De voordelen van het drinken van Matcha

Inmiddels is Matcha bijna niet meer weg te denken. Het groene drankje begint langzaamaan Nederland te veroveren. En niet zonder reden! Zo kun je naast het zetten van de welbekende thee, er ook bijvoorbeeld cake of koekjes van bakken. En omdat het vol zit met antioxidanten, mogen we dit groene poeder echt wel een superfood noemen. Maar wat doet het nu precies voor je?

Matcha is uiteindelijk een variatie op groene thee. Niet zoals we die gewend zijn, want in plaats van de welbekende theeblaadjes, maak je Matcha thee van groen poeder. En waar de theeplant waar we groene of zwarte thee van maken altijd in de zon staat, wordt de theeplant voor Matcha drie weken voor het oogsten in de schaduw gezet. In die tijd worden er verschillende gezonde voedingsstoffen in de plant aangemaakt, waar Matcha dus deels de gezondheidsvoordelen vandaan haalt.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn verschillende voordelen van het drinken van Matcha thee. Zo bevat het tien keer meer antioxidanten dan gewone groene thee, waardoor je lichaam zich beter kan ontgiften. Dat komt, omdat je in tegenstelling van bij thee, uiteindelijk het blad van de theeplant opdrinkt, omdat je het poeder mengt met het water of de melk. Dit helpt bij aan een gezond lichaam en een betere huid en geeft je immuunsysteem een flinke oppepper. Daarnaast heeft het een cholesterolverlagende werking, waardoor het helpt tegen hart- en vaatziekten.

En wist je dat het ook nog je bloedsuikerspiegel in balans houdt, waardoor je stofwisseling beter werkt en je meer calorieën verbrandt. Het is daardoor een goede toevoeging als je probeert af te vallen of je gewicht wilt reguleren.

Maar naast dat het je dus fysiek beter laat voelen, krijg je er ook meer energie van. Hoewel matcha minder cafeïne bevat dan koffie (zo’n 25% minder), zorgt het samen met L-theanine voor een kalme en langdurige energiestroom. Hierdoor word je mentaal helderder en verbeterd het je leerprestaties.

En ervaar je vaak stress? Dan is het drinken van Matcha ook zeker een goed idee. Het heeft namelijk een kalmerende werking, waardoor het kan helpen bij stress en bijvoorbeeld angstaanvallen. Een kopje Matcha laat je dus ook nog eens relaxen!

Wil je de werking van matcha zelf ervaren? Probeer dan onze verschillende heerlijke Matcha variaties. Wil je meteen alles in huis hebben om de perfecte matcha te kunnen maken? We hebben een mooi assortiment aan accessoires, waarmee jij meteen alles in huis hebt om aan de slag te gaan!