Cafeïne in matcha

Matcha thee wordt vaak als vervanger gezien van de welbekend kop koffie als het aankomt op het krijgen van een energie boost. Maar hoeveel cafeïne zit er eigenlijk in matcha? In deze blog gaan we beter in op de cafeïne in matcha, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de hoeveelheid cafeïne in matcha en hoe het je kan beïnvloeden.

Cafeïne in matcha

Ja, er zit cafeïne in matcha, maar in tegenstelling tot koffie biedt matcha een zachtere en meer gebalanceerde energie boost. De hoeveelheid cafeïne in matcha kan variëren, afhankelijk van factoren zoals de kwaliteit van de theeblaadjes en de bereidingsmethode. Over het algemeen bevat matcha minder cafeïne dan koffie, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een opkikker zonder de scherpe pieken en dalen die vaak gepaard gaan met het drinken van koffie. The shakes, zoals we het ook wel kennen.

Hoeveel cafeïne in matcha

De hoeveelheid cafeïne in matcha wisselt, maar gemiddeld bevat een kopje matcha thee ongeveer 30-70 milligram cafeïne. Ter vergelijking: een kopje koffie bevat meestal tussen de 80-120 milligram cafeïne. Deze mindere hoeveelheden cafeïne maken matcha een goede keuze voor mensen die gevoelig zijn voor cafeïne of die het drinken van cafeïne willen verminderen, terwijl ze toch kunnen genieten van de opwekkende effecten.

Wat matcha onderscheidt van andere bronnen van cafeïne is de aanwezigheid van het aminozuur L-theanine. L-theanine werkt samen met cafeïne om een gevoel van alertheid en concentratie te bevorderen, terwijl het tegelijkertijd de scherpe randjes van cafeïne wegneemt. Hierdoor ervaar je geen abrupte energiepieken en -dalen, maar eerder een geleidelijke en kalmerende energie boost. Dit maakt matcha een ideale keuze voor momenten waarop je wel een oppepper kunt gebruiken zonder de nervositeit of de crash die soms met andere cafeïne houdende dranken samengaat.

De mindere hoeveelheid cafeïne in matcha brengt verschillende voordelen met zich mee. Ten eerste kan het je alertheid en concentratie verhogen, wat handig is voor taken die focus vereisen. Daarnaast kan cafeïne in matcha ook je fysieke prestaties verbeteren door de stofwisseling te stimuleren en je energieniveau te verhogen. Bovendien heeft matcha, dankzij het L-theanine-gehalte een kalmerend effect, wat zorgt voor alertheid zonder nervositeit.

Cafeïne in matcha voegt een verkwikkend element toe aan deze prachtige groene thee. Met matige hoeveelheden cafeïne en de toegevoegde voordelen van L-theanine, biedt matcha een geleidelijke energie boost die je helpt je dag met focus te volbrengen. Of je nu op zoek bent naar een zachtere cafeïnebron of gewoon wilt genieten van de verfijnde smaak van matcha, het is duidelijk dat matcha thee cafeïne een waardevolle eigenschap is die je op verschillende manieren ten goede kan komen.

Zelf de energie boostende effecten van matcha ervaren? Ontdek dan nu het assortiment aan matcha poeder van Matcha.nl. Op werkdagen voor 18.00 uur besteld, is de volgende dag al in huis.

Michelle