Alles over de Summer Body Matcha

Onze Summer Body Matcha is met ontzettend veel zorg, tijd en aandacht ontwikkeld. Het doel was om een thee te ontwikkelen die echt een bijdrage zou kunnen leveren aan je fysieke gezondheid, je fitte en slanke shape en kan zorgen voor een gezonde mentale focus. Healthy body and a healthy mind!
De thee bestaat uit veel verschillende ingrediënten die niet alleen op zichzelf een bron van goede energie, vitamines en mineralen zijn, maar die elkaar ook nog eens aanvullen en versterken.

Wat is Matcha

Maar hoe zit onze Summer Body Matcha in elkaar? Laten we beginnen met een ingrediënt wat weleens één van de gezondste theesoorten ter wereld zou kunnen zijn; Matcha! Maar wat is matcha eigenlijk en waarom is het zo gezond? Matcha is een hoge kwaliteit Japanse thee. Deze thee groeit de laatste 21 dagen van de groeiperiode in de schaduw. De theeplant is een struikje die veel zonlicht nodig heeft en daarom raakt de plant een beetje in paniek door zoveel schaduw. Als reactie daarop gaat het struikje ontzettend hard aan het werk en groeien er superveel nieuwe blaadjes, waar de plant al zijn energie in steekt. Deze blaadjes zijn ontzettend sappig, zijn rijk aan bladgroen en bevatten, door al die energie die erin is gestoken, heel erg veel antioxidanten, catechines, vitaminen en mineralen die erg goed zouden zijn voor ons lichaam. Als de thee geplukt, gestoomd en gedroogd is worden de bladeren verpulverd onder grote stalen of stenen platen. Wat er overblijft is een superfijn, heldergroen poeder; Matcha!
Matcha heeft ongelofelijk veel gezondheidsvoordelen. Dat komt omdat je vaak bij thee een extractie maakt en de blaadjes, die bomvol vitamines en positieve stofjes zitten, weggooit. Wanneer je Matcha thee drinkt, drink je eigenlijk de gepulverde blaadjes op. Dan krijg je al die goodness dus gewoon binnen!

Zo werkt Matcha

Nog even terug naar al die positieve stofjes, wat zijn het en wat doen ze? Catechine is een verzamelnaam voor een groep verschillende polyfenolen. Poly… wat? Een specifieke groep krachtige antioxidanten die veel in thee voorkomen! Daarnaast is hoge kwaliteit Matcha rijk aan positieve aminozuren zoals het aminozuur L-theanine, wat een kalmerende en ontspannende werking kan hebben op het lichaam en geest zonder een slaapwekkend gevoel op te roepen. Ook bevat Matcha cafeïne, ongeveer 75% minder dan een kopje koffie, maar nog steeds cafeïne. Dat klinkt tegenstrijdig, nietwaar? Kalmerend en opwekkend tegelijk! Deze combinatie kan zorgen voor een gezonde en heldere focus. Je hebt namelijk niet het gejaagde gevoel van een cafeïne kick, maar wel de energie en dat aangename alerte gevoel. De cafeïne in de Summer body Matcha wordt in ongeveer 1 tot 5 uur aan het lichaam afgegeven. Door dit ontspannen afgifte patroon kan deze thee bijdragen aan een betere focus en energiek gevoel.

Daarnaast is groene thee zoals sencha en matcha een bron van het natuurlijke stofje epigallocatechinegallaat. Dit stofje staat bekend onder de afkorting EGCG en wordt ook wel het groene thee extract genoemd. Dit groene thee extract zou een echt power bommetje zijn en wordt aan ontzettend veel positieve uitwerkingen gekoppeld. Er zijn meerdere studies publiekelijk beschikbaar waarin aangetoond wordt dat EGCG (het groene thee extract) in combinatie met cafeïne, die van nature aanwezig is in de thee, grote invloed kan hebben op je metabolisme! Drink je 8 tot 12 weken lang elke dag ongeveer 800 milliliter tot 1 liter groene thee afkomstig van een bloedgroen rijke theeplant (zoals Japanse thee en Matcha soorten), dan zou je een aanmerkelijk gewichtsverschil kunnen gaan zien.

Ook de European Food Safety Authority (EFSA) heeft vaak onderzoek gedaan naar groene thee en de combinatie van natuurlijke, groene thee en cafeïne in relatie tot het verliezen van een paar pondjes. Zo wordt geschreven dat cafeïne een langzaam of zelfs stilstaand metabolisme weer kan opstarten en zou een verhoogd energiepijl bijdragen aan een actiever leven.

Pfff… Zoveel positieve kruiden en mogelijke werkingen! En dan hebben we alleen nog maar de groene thee besproken! Er zit nog zoveel meer gezonds in de Summer Body Matcha Booster zoals, spirulina, guarana, sinaasappel en gember.

Wist je dat spirulina vaak een superfood genoemd wordt? Dat komt omdat het ontzettend makkelijk opgenomen zou worden door het lichaam en bomvol vitamines, aminozuren, omega 3-vetzuren en mineralen zit. Daarbij bevat het ook nog eens 60 à 70% aan natuurlijke eiwitten! Het is een compleet natuurlijk product wat vervaardigd wordt uit blauwwieren die, in tegenstelling tot de bekendere blauwalg, compleet veilig en niet toxisch zijn. Het is ook, net zoals Matcha, nog eens rijk aan bladgroen, wat een ontgiftende werking zou hebben.

Guarana zou fysieke en mentale prestaties verbeteren en staat bekend als een energy booster. Daarnaast werkt guarana ongelofelijk goed samen met het groene goedje spirulina, omdat het zou helpen het lichaam te zuiveren. Daar komen die energieke eiwitten van de spirulina weer goed bij van pas! Guarana is rijk aan cafeïne. Gebruik je enkel pure guarana, dan kan je lichaam na zo’n heftige energy kick wel eens vermoeid voelen. Doordat onze Summer Body Matcha rijk is aan energie regulerende aminozuren, heb je daar geen last van!

Chilli is een lekker pittig pepertje die niet zo hoog op de Scovilleschaal (de graadmeter waaraan de pittigheid van pepers gemeten wordt) staat, maar toch een lekkere kick to it heeft. Dit rode knallertje kan helpen jouw stofwisseling even extra aan te zwengelen. Pittig eten staat immers bekend om zijn metabolisme versnellende werking. Samen met het frisse Citrus aroma van sinaasappel geeft dit pepertje een wat fruitige en pittige smaak aan de thee zonder dat ze overheersend worden. En wie wordt er nou niet blij van een pakketje vitamine C waar de sinaasappel rijk aan is?

Ook bevat de Summer Body Matcha twee interessante, lekkere en gezonde worteltjes met een rijke geschiedenis, namelijk Ginseng en gember. Deze twee lijken op elkaar, maar hebben toch allebei eigen voordelen. Ginseng wordt al sinds jaar en dag gebruikt in de Aziatische natuurlijke geneeskunde. Het zou een wonderbaarlijk goede uitwerking hebben op een te hoge bloeddruk, draagt bij aan het versnellen van de stofwisseling en kan een positieve invloed hebben op het immuunsysteem. Gember heeft ongelofelijk veel mooie en goede stofjes in zich. Van verschillende vitamines B (hello vegans!) tot vitamine C, calcium, magnesium (hello fit-boys & girls), ijzer en zink. Daarnaast bevat gember drie verschillende werkzame stofjes. Gingerol, kan heel goed helpen wanneer je je misselijk voelt, Shogoal, kan ontstekingsremmend en pijnstillend werken en Zingiberen ( zingi… wat?! ) kan bijdragen aan een soepele spijsvertering. Daarnaast kan het een positieve invloed hebben op het verkrijgen van een stabielere bloedsuikerspiegel.

Staat je hoofd al bol van al deze nieuwe informatie? Alle vitaminen, mineralen, antioxidanten, polyfenolen, supplementen, superfoods en whatever… Dat snappen we! Het klinkt als een wondermiddel niet waar? “Drink onze Summer Body Matcha en je wordt gezond, krijgt een strak lichaam, een gezonde geest en we kunnen ertegenaan”! Even realistisch, zo werkt het natuurlijk niet. Vier flinke koppen thee gaan niks oplossen als je elke avond een dubbele Mac, Wopper of halve meter van de Subway wegwerkt. Daarom blijven we het zeggen, tastea is geen wondermiddel, maar een verdomd fijne ondersteuning bij een gezonde en gelukkige levensstijl. Een kopje superfoods waarover nagedacht is, die jou gaat helpen de allerbeste, allerleukste en meest gezonde versie van jezelf te zijn.

Wil jij de Summer Body Matcha in huis halen? Dat kan je hier doen.