Macarons met Japanse matcha

Macarons, die luchtige, kleurrijke en verrukkelijke Franse lekkernijen, zijn al lang een favoriet onder fijnproevers. We kunnen er allemaal niet vanaf blijven. Combineer hun verfijnde textuur en subtiele zoetheid met de krachtige smaak van matcha, en je hebt een onweerstaanbaar koekje die zowel oog als smaakpapillen zal prikkelen.

Ingrediënten

 • 110 gram amandelmeel
 • 200 gram poedersuiker
 • 3 eetlepels matchapoeder
 • 100 gram eiwitten (ongeveer 3 grote eieren)
 • 50 gram fijne kristalsuiker
 • Snufje zout
 • Groene voedingskleurstof (optioneel)
 • 225 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
 • 100 gram poedersuiker (voor de botercrème vulling)

Bereidingswijze macarons

 1. Zeef het amandelmeel, poedersuiker en matchapoeder in een kom. Meng goed en zet opzij.
 2. Klop de eiwitten op hoge snelheid tot ze schuimig zijn in een vetvrije kom. Voeg dan geleidelijk de fijne kristalsuiker en een snufje zout toe. Blijf kloppen tot stijve pieken ontstaan.
 3. Voeg de droge ingrediënten toe aan het eiwitmengsel. Vouw voorzichtig en gelijkmatig om met een spatel tot het mengsel glad en glanzend is. Voeg eventueel groene voedingskleurstof toe voor een levendigere matcha kleur.
 4. Vul een spuitzak met het beslag en spuit kleine rondjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat de macarons ongeveer 30 minuten rusten, zodat er een lichte korst op het oppervlak ontstaat.
 5. Verwarm de oven voor op 150°C. Bak de macarons gedurende 12-15 minuten, of tot ze stevig aanvoelen, maar nog wel zacht vanbinnen zijn. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze van het bakpapier haalt.

Bereidingswijze matcha botercrèmevulling

 1. Klop de ongezouten boter op middelhoge snelheid tot deze licht en luchtig is.
 2. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en blijf kloppen tot een gladde en romige botercrème ontstaat.
 3. Zeef het matcha poeder boven de botercrème en klop op lage snelheid tot het poeder volledig is opgenomen en de botercrème een mooie groene kleur heeft.

Samenstellen van de macarons

 1. Draai de helft van de afgekoelde macarons om, zodat de platte kant naar boven ligt.
 2. Vul een spuitzak met de matcha botercrème en spuit een kleine hoeveelheid op de omgedraaide macarons.
 3. Plaats een tweede macaron bovenop de botercrème en druk lichtjes aan om de vulling te verspreiden.
 4. Laat de macarons een paar uur in de koelkast rusten voordat je ervan geniet, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.

Matcha macarons zijn een heerlijke en traktatie die de unieke smaak en prachtige kleur van matcha thee omarmt. Met een beetje zorg en geduld kun je deze heerlijke groene koekjes zelf thuis maken. Of je ze nu serveert bij een speciale gelegenheid of gewoon als een zoete verwennerij, deze matcha macarons zullen zeker indruk maken op je smaakpapillen en je gasten!