Ice tea recipe: Matcha ice tea

Published on 23 f, 2021 Door tastea
Ice tea recipe: Matcha ice tea

Dit matcha recept is een heerlijke afwisseling op je dagelijkse thee ritueel.

Wat heb je nodig?

Stap 1: Doe 1 theelepel Matcha (of 2x bamboelepels) in een kom. Dit is ongeveer hetzelfde als 1 gram Matcha. Voeg hier een klein beetje koud water aan toe, ongeveer 1 eetlepel.

Stap 2: Gebruik de Matcha klopper om een gladde pasta te maken van de matcha, zodat er geen klonten meer in zitten. Dit is een belangrijke stap om de perfecte matcha te maken!

Stap 3: Voeg nu 60ml koud water toe aan het mengsel en klop het met de Matcha klopper op tot er een mooie schuimlaag tevoorschijn komt. Dit is er ongeveer na 15 seconden.

Stap 4: Leg het kommetje met het Matcha mengsel opzij en schuim 150ml kokosmelk op met een melkopschuimer.

Stap 5: Doe ondertussen ijsklontjes in een glas en giet hier het matcha mengsel overheen. Giet vervolgens de opgeschuimde melk er ook bij. Kijk en geniet hoe de kleuren in elkaar overgaan tot een prachtig drankje!

Stap 6: Voor wat extra sweetness kan je er een theelepel honing of agave/ahornsiroop aan toevoegen. Om het helemaal af te maken kan je er wat kaneel overheen strooien.

Stap 7: Maak even snel een foto van je lichtgroene drankje (want ja het is wel een foto waard) en geniet van snel van de heerlijke smaak van Matcha.

Heb je dit recept gemaakt? We zijn benieuwd! Deel jouw ice tea momentje op Instagram en tag ons @tastea.eu. Wie weet word jij wel gefeatured op onze Instagram pagina!