Geen Matcha fan? Probeer eens een koude Matcha latte!

Matcha, het kan je niet ontgaan zijn, hét groene, superpoeder. In een korte periode is Matcha erg populair geworden, wat het mede te danken heeft aan de bom van antioxidanten die het bevat. Toch is het nog geen all time favorite van iedereen. Veel mensen moeten wennen aan de smaak. Geen liefhebber? Probeer eens een koude Matcha latte! Je zal proeven dat het koud alweer heel anders smaakt. Maar wat is nu het verschil tussen warme en koude Matcha? Let’s find out!

Warme Matcha

Of je nu je Matcha het liefste warm of koud drinkt, het beste is om het sowieso met warm water te zetten van tussen de 70 en 80 graden Celsius. Wanneer je het zet met kouder water, lost het poeder niet goed op en gaat het klonteren. En dat willen we niet! De L-Theanine (die Matcha een een milde smaak geeft) komt ook niet vrij en het haalt de goede eigenschappen vaak niet helemaal omhoog. Wanneer je de Matcha warm zet zal je hersenactiviteit toenemen, je hormonen stabiliseren en je stemming opvrolijken. And we want you to be happy!

Geen kokend water!

Let op! Zet je Matcha ook niet met te heet water, zoals kokend water. Hierdoor wordt de kwaliteit van de smaak veel minder, de smaak zal bitter proeven en de bovenstaande positieve eigenschappen zullen minder naar voren komen. Dus, zet altijd je Matcha met water tussen de 70 en 80 graden Celsius.

Koude Matcha

Kan je niet aan de smaak van warme Matcha wennen, maar wil je toch de voordelen ervaren? Probeer het groene drankje eens koud! Je zal merken dat deze smaak minder heftig overkomt. Je zet je Matcha met warm water en voegt daarna ijsklontjes en wat koude (plantaardige) melk toe. Et voila! Een heerlijke koude Matcha latte, vol van smaak en met alle gezonde eigenschappen!

Geen tijd om water op te warmen en te wachten tot het koud is geworden? Je kan je Matcha ook met koud water of koude melk maken. Belangrijk is dan om alles goed te mixen tot je drankje een felle kleur groen heeft. Zo kan je de gezondheidsvoordelen toch opwekken. Het grote voordeel van koude Matcha latte is dat je er langer vol van zit en dat betekent dat we geen snoepbuien meer hebben! Do we need to say more?

Maar wil je toch liever alle voordelen van Matcha ervaren? Maak ‘m met warm water.