De lekkerste gerechten met matcha

Matcha is ontzettend gezond, het zit namelijk bomvol antioxidanten en vitamines! Elke dag een kopje is dus geen overbodige luxe... Maar wist je dat er nog veel meer manieren zijn om die gezonde dosis Matcha binnen te krijgen? We hebben een lijstje gemaakt met de allerlekkerste en meest verrassende snacks, smoothies en andere smakelijke Matcha variaties. Yum!

1. Matcha ijs

Is het een warme zomerdag en ben je toe aan verkoeling? Say no more, we got you! Met dit recept heb jij straks heerlijke en verfrissende Matcha ijsjes!

Meng 1 eetlepel Matcha poeder met 250 ml kokosmelk. Voeg hier een scheutje limoensap en 50 milliliter ahornsiroop aan toe en meng alles samen in de blender. Schenk het mengsel in een aantal ijsvormpjes en steek hier een stokje in. Zet ze een paar uur in de vriezer. Laat daarna een reep chocolade smelten in een pan. Haal de Matcha ijsjes uit de vormpjes en dompel ze kort onder in de warme chocoladesaus. Done! Lekker voor een warme dag of als afsluiter na het diner, want hoe leuk zien ze eruit?!

2. Matcha bowl

Een Poké bowl, maar dan met Matcha! Heerlijk. Deze bowl ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook nog eens supergezond! Met dit recept heb je ‘m in een handomdraai gemaakt.

Doe een theelepel Matcha samen met 100 milliliter kokosmelk, een kwart avocado, een in stukken gesneden bevroren banaan, een hand verse spinazie en een scheutje limoensap en een eetlepel ahornsiroop samen in een blender. Pureer dit alles tot een romig mengsel. Doe het in een kom en voeg vervolgens jouw favoriete toppings toe zoals bosbessen, kiwi, pompoenpitten of granola toe. Een lust voor het oog en vol superfoods!

3. Matcha balls

Een heerlijke Matcha snack voor tussendoor, waar je ook bent. Met dit recept heb je de perfecte gezonde én lekkere snack. Wat wil je nog meer?

Je hebt nodig:

  • 10 dadels zonder pit
  • 5 el kokosrasp
  • 1 el kokosolie
  • 75 gr cashewnoten
  • 3 el cacaopoeder
  • 1 tl vanillepoeder
  • een snufje zout
  • 2 el Matcha poeder (+ 1 el extra als topping)

Doe alle ingrediënten in de blender en mix alles samen tot het een kruimelig deeg vormt. Van dit deeg draai je met de hand balletjes die ongeveer zo groot zijn als een klein gehaktballetje. Rol de balletjes tot slot nog door de laatste eetlepel Matcha poeder om ze hun mooie groene kleur te geven. Je kunt ze nu direct serveren of in een goed afgesloten bakje bewaren in de koelkast. Daarna is het tijd om te smullen!

  1. Matcha popcorn

Een heerlijk Matcha popcorn recept als snack voor jouw bingewatch! Popcorn met een Matcha twist. Benieuwd? Met dit recept maak je het zelf!

Verwarm 1 el kokosolie in een stevige (braad)pan en voeg een handje pofmaïs toe. Even omschudden en niet vergeten daarna de deksel goed op de pan te doen. Hak ondertussen een reep pure chocolade fijn en meng de schilfers met twee theelepels Matchapoeder en een eetlepel kokosbloesemsuiker. Zodra de popcorn klaar is gooi je die over in een schaal (met deksel) en strooi je meteen de chocoladeschilfers met de Matcha en suiker er overheen. Even goed schudden en smullen maar!

5. Matcha koekjes

Old but gold! Het Matchakoekjesrecept heb je vast wel eens voorbij zien komen, en terecht! Deze koekjes zijn heerlijk!

Doe 100 gram bloem, 30 gram amandelmeel, 70 gram suiker en een eetlepel Matcha poeder in een grote kom. Voeg ook een snufje zout toe. Voeg vervolgens 100 gram boter in blokjes toe en kneed dit alles tot een kruimelig deeg. Voeg dan 1 ei en een theelepeltje vanille-extract toe. Blijf kneden tot het deeg glad en smeuïg is. Verdeel het deeg in twee porties. Strooi een handje bloem op je werkblad en rol hierop het deeg tot twee dikke staven. Strooi wat sesamzaad en kandijsuiker over de staven voor extra smaak. Snijd de deegstaven vervolgens in plakken van ongeveer 1,5 centimeter dik en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de koekjes op een temperatuur van 150 graden gedurende 11 tot 13 minuten. Laat ze afkoelen en dan is het tijd om volop te genieten! Mmm….

Matcha is zoveel meer dan thee!