


Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
Account aanmakenVegan Matcha Roomijs
05 Jun 2025

Dit vegan matcha roomijs is alles wat je zoekt: zijdezacht, subtiel zoet en met die kenmerkende aardse smaak van echte ceremoniële matcha. Dankzij kokosmelk en een vleugje maizena krijg je die perfecte ijsstructuur – helemaal zonder zuivel of eieren.
Ingrediënten (voor ca. 750 ml ijs)
- 400 ml volvette kokosmelk (uit blik)
- 200 ml ongezoete amandelmelk (of havermelk)
- 120 g kokosbloesemsuiker of fijne rietsuiker
- 2 el maizena (maïszetmeel) (ca. 16 g)
- 2 tl matcha (of 1,5 tl als je een mildere smaak wilt)
- 1 el vanille-extract
- Snufje zeezout
Optioneel voor extra romigheid
- 2 el cashewboter of plantaardige slagroom
- 1 el kokosolie (voor een vollere, gladde structuur)
Bereiding
- Meng de maizena met 3 eetlepels koude amandelmelk in een klein kommetje tot een glad papje. Zet opzij.
- Doe de kokosmelk, resterende amandelmelk, suiker, vanille-extract, zout en eventueel cashewboter in een steelpan. Verwarm op middelhoog vuur tot het mengsel heet is (maar niet kookt).
- Roer het maizenamengsel erdoor en blijf roeren terwijl het mengsel zachtjes begint in te dikken. Dit duurt ongeveer 3–5 minuten. Let op dat het niet aanbrandt.
- Zeef de matcha boven het warme mengsel (om klontjes te vermijden) en klop het erdoor met een garde of gebruik een kleine handmixer. Zorg dat het volledig is opgelost.
- Haal de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet het mengsel daarna minstens 3 uur in de koelkast (bij voorkeur een hele nacht) tot het goed gekoeld is.
- Met ijsmachine: Giet het gekoelde mengsel in de ijsmachine en volg de instructies van de fabrikant.
- Zonder ijsmachine: Giet het mengsel in een diepvriesbak, plaats in de vriezer en roer het elk halfuur stevig door met een vork of mixer tot het bevroren is (duurt ca. 4 uur). Zo voorkom je ijskristallen.