


Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
Account aanmakenMatcha Chai Latte
13 May 2025

Ingrediënten (voor 2 kopjes)
- 250 ml havermelk (of een melk naar keuze)
- 280 ml water
- 1 tl matcha poeder
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- 2 kardemompeulen (gekneusd)
- 1 stukje verse gember (ca. 2 cm, in plakjes)
- 1/2 tl gemalen kaneel (optioneel)
- 1/4 tl gemalen nootmuskaat
- 1/4 tl zwarte peper
- 1–2 tl ahornsiroop of honing (naar smaak)
Bereidingswijze:
- Breng 250 ml water aan de kook met de kaneelstok, kruidnagels, kardemom, gember, nootmuskaat en zwarte peper.
- Laat dit mengsel op laag vuur 5–10 minuten trekken zodat de smaken goed vrijkomen.
- Giet de 250 ml plantaardige melk bij de chai-infusie en verwarm rustig mee (laat het niet koken).
- Voeg de ahornsiroop of honing toe en roer door.
- Zeef de matcha in een aparte kom of maatbeker om klontjes te voorkomen.
- Voeg 30 ml warm water (maximaal 80 °C) toe.
- Klop met een bamboeklopper tot er een mooie schuimlaag ontstaat.
- Giet het warme chai-melk mengsel door een fijne zeef om de specerijen eruit te halen.
- Voeg de opgeklopte matcha toe aan het mengsel en roer goed door.
- Schenk in mokken en serveer direct. Strooi eventueel nog wat kaneel bovenop.