Matcha Chai Latte

Ingrediënten (voor 2 kopjes)

  • 250 ml havermelk (of een melk naar keuze)
  • 280 ml water
  • 1 tl matcha poeder
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 2 kardemompeulen (gekneusd)
  • 1 stukje verse gember (ca. 2 cm, in plakjes)
  • 1/2 tl gemalen kaneel (optioneel)
  • 1/4 tl gemalen nootmuskaat
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 1–2 tl ahornsiroop of honing (naar smaak)

 

Bereidingswijze:

  1. Breng 250 ml water aan de kook met de kaneelstok, kruidnagels, kardemom, gember, nootmuskaat en zwarte peper.
  2. Laat dit mengsel op laag vuur 5–10 minuten trekken zodat de smaken goed vrijkomen.
  3. Giet de 250 ml plantaardige melk bij de chai-infusie en verwarm rustig mee (laat het niet koken).
  4. Voeg de ahornsiroop of honing toe en roer door.
  5. Zeef de matcha in een aparte kom of maatbeker om klontjes te voorkomen.
  6. Voeg 30 ml warm water (maximaal 80 °C) toe.
  7. Klop met een bamboeklopper tot er een mooie schuimlaag ontstaat.
  8. Giet het warme chai-melk mengsel door een fijne zeef om de specerijen eruit te halen.
  9. Voeg de opgeklopte matcha toe aan het mengsel en roer goed door.
  10. Schenk in mokken en serveer direct. Strooi eventueel nog wat kaneel bovenop.

 

Michelle