Niet de smaak maar wel de voordelen van matcha

Veel mensen erkennen de voordelen die Matcha heeft voor hun gezondheid, maar kunnen niet goed wennen aan de uitgesproken smaak ervan. Elke dag een kop Matcha thee drinken is voor hen niet bepaald een moment van ontspanning en innerlijke rust. Gelukkig zijn er nog veel meer manieren waarop je Matcha kunt verwerken in je voeding zonder dat de smaak domineert.

Matcha bij het ontbijt

Ben jij een echte fruitliefhebber en begin jij je dag graag met een kom yoghurt met allerlei vruchten? Roer er dan voortaan eens een lepeltje Matcha doorheen. Het beïnvloedt de smaak nauwelijks en zo krijg je toch de gezonde dosis antioxidanten van de Matcha binnen.

Matcha bij de lunch

Een salade is een perfect alternatief voor de traditionele broodlunch. Het ligt minder zwaar op de maag en geeft toch voldoende energie voor de rest van je (werk)dag. Maar als je de salade overgiet met vette dressings vol suikers, blijft er weinig over van die gezonde lunch. Maak daarom zelf een gezonde dressing van avocado, limoensap, een scheutje olijfolie, een snufje zout en peper én een lepeltje Matcha. Mix alles in de blender tot een heerlijke romige dressing die je schaamteloos over je salade mag gieten. 

Matcha bij het avondeten

Een klein lepeltje Matcha brengt hartige gerechten die van zichzelf niet zo bijzonder zijn tot leven, zonder dat de smaak van Matcha domineert. In combinatie met zout is het de perfecte smaakmaker voor groentetaarten, in een omelet, over gegrilde groenten of voor visgerechten. In delicatessenzaken kun je tegenwoordig vaak ook handige potjes Matcha zout kopen die je gewoon kunt toevoegen aan je kruidenrekje.

Matcha als tussendoortje

Er zijn heel veel recepten te vinden voor lekkere koekjes, cakes en andere snacks die je kunt verrijken met Matcha. In deze blog hebben we er vast vijf voor je onder elkaar gezet. 

Deel jouw Matcha recept en maak kans op deze mooie prijs

Heb jij een recept voor het verwerken van Matcha in je dagelijkse voeding? Stuur hem ons toe en maak kans op een Matcha box ter waarde van 150 euro.