Vandaag besteld, binnen 2 werkdagen in huis | Gratis verzending vanaf €50,00

Recept: Heerlijke Matcha IJs scoops

  • Tuesday 07 / 08 / 2018 0
Recept: Heerlijke Matcha IJs scoops

Herinner jij nog je eerste hap groene thee ijs? Die heerlijke, licht bittere maar toch subtiel zoete sensatie smeltend op je tong? Als je eenmaal van Matcha ijs hebt geproefd, wil je al snel niks anders meer. Goed nieuws voor jou: je hoeft niet meer langs de Japanner en je naar de dessertronde te werken om van deze groene delicatesse te genieten. Voortaan maak je Matcha ijs gewoon helemaal zelf, met dit eenvoudige recept! Nog beter nieuws: je maakt hiermee genoeg ijs om er meerdere dagen (of met een vriend(in)!) van te kunnen snoepen!

Ingrediënten:

  • 2 el Matcha
  • 250 ml melk
  • 150 g suiker
  • snufje zout
  • 500 ml slagroom

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de melk, slagroom suiker en zout in een steelpan tot het heet is, maar pas op dat het niet gaat koken.

  2. Haal de pan van het vuur en voeg de Matcha toe. Meng goed totdat het poeder fijn is en er geen grove stukjes meer achterblijven.

  3. Doe het mengsel in een kom en laat staan totdat het op kamertemperatuur is.

  4. Dek de kom af met plastic folie en zet het ongeveer 4 uur in de koelkast.

  5. Haal de kom weer uit de koelkast en mix het met een handmixer of garde totdat het goed romig is, maar overdrijf niet; het moet geen boter worden ;-).

  6. Stop het nu in een bakje of kom die in de vriezer kan. Dek af met plastic folie zodat er geen ijskristallen vormen. Laat het ijs ongeveer 4 tot 6 uur bevriezen.

  7. Zodra het ijs de gewenste dikte heeft aangenomen kun je genieten van je eerste scoop Matcha-ijs! Geniet ervan!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen