Vandaag besteld, binnen 2 werkdagen in huis | Gratis verzending vanaf €50,00

De bewezen voordelen van Matcha

  • Sunday 24 / 06 / 2018 0
De bewezen voordelen van Matcha

Matcha ontgift je lichaam, helpt je bij het afvallen en maakt je alert en evenwichtiger. Maar Matcha kan nog veel meer voor je lichaam en gezondheid betekenen.

Groene thee poeder? Zeg maar gerust groene thee toverstof.

Matcha bevat al het goede van groene thee maar dan voller, rijker en intenser. In tegenstelling tot bij normale thee, drink je met Matcha bovendien de theebladeren zelf en profiteer je van 100% van alle gezonde voedingsstoffen die de bladeren bevatten in plaats van maar 10%. Benieuwd naar wat Matcha allemaal voor jouw lichaam doet? We hebben het op een rijtje gezet voor je!

1. Matcha boost je metabolisme en helpt met afvallen

Afvallen door thee te drinken? Het is realistischer dan je denkt! Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat de catechines die in Matcha zitten je metabolisme een flinke boost kunnen geven en je na een kop Matcha tot vier keer sneller vet verbrandt. In tegenstelling tot andere vetverbrandende supplementen, verhoogt Matcha bovendien niet je bloeddruk of hartslag en is het dus een veel natuurlijkere en gezondere manier om fitter te worden. Ook is wetenschappelijk vastgesteld dat mensen die al afgevallen zijn, niet zo snel opnieuw aankomen als ze groene thee drinken. (1) (2) (3)

2. Matcha versterkt je immuunsysteem

Dankzij onderzoek van Oregon State University weten we dat groene thee en dus Matcha-thee het aantal T-remmercellen in je lichaam verhoogt. Deze cellen vormen de strijders van je afweersysteem en ze beschermen je lichaam bijvoorbeeld tegen auto-immuunziekten. Daarnaast barst Matcha van de vitamines A en C, kalium, eiwitten, ijzer, proteïne en calcium. Een perfecte cocktail zodat je lichaam er weer tegenaan kan! (1)

3. Matcha maakt je scherp en alert

Wist je dat Matcha een hele goede vervanger is voor koffie? Ook in Matcha zit namelijk cafeïne die je die nodige oppepper geeft in de ochtend (en middag…). Ondanks dat er minder cafeïne in Matcha zit dan in koffie, blijf je langer alert en heb je daarna niet die welbekende dip. Hoe dat kan? Door een unieke mix van voedingsstoffen zorgt Matcha voor een mildere en langdurige energietoevoer. Het resultaat: je bent tot wel zes uur lang extra alert zonder daarna in te storten. (1)

4. ...en tegelijkertijd kalm en relaxed!

Maar dat hoeft niet te betekenen dat je zes uur lang zit te stuiteren! Dankzij het aminozuur L-theanine dat in Matcha zit voel je je namelijk ook evenwichtig en kalm. Zenboeddhistische monniken drinken bijvoorbeeld al eeuwenlang Matcha voordat ze mediteren omdat het de geest verscherpt en tegelijkertijd rustgevend is. Het superstofje L-theanine verhoogt ook nog eens de alfa-golven in je hersenen wat leidt tot ontspanning en minder stresssignalen, zonder je suf te maken. (1)

5. Matcha is kankerbestrijdend

Matcha zit vol antioxidanten en bevat ontzettend veel catechines zoals EGCG (epigallocatechinegallaat) dat bekendstaat om zijn beschermende werking tegen kanker. Allerlei in vitro-testen hebben uitgewezen dat dit stofje preventief werkt tegen huid-, long- en leverkanker en bij dieren zelfs de groei van borstkankercellen kan vertragen. Onderzoek naar de precieze werking bij mensen is nog in een vroeg stadium, maar dat EGCG je gezondheid bevordert staat vast. (1)

6. Matcha laat je huid stralen

De voordelen van EGCG houden maar niet op. Wist je namelijk dat dit catechine ook bacteriedodend en ontstekingsremmend werkt? Perfect dus voor als je last hebt van acné en al die chemische middeltjes zat bent. Al het aangemaakte chlorofyl tijdens het schaduwen van de theeplant (wat zorgt voor de groene kleur, weet je nog) is er overigens niet alleen voor de sier. Dit spul beschermt je huid bijvoorbeeld ook tegen beschadigingen door de zon (de ironie!) en voedt je huid. Geen wonder dus dat groene thee zoveel wordt gebruikt in allerlei beautyproducten! (1)

7. Matcha houdt je hersenen gezond

Ook je grijze massa heeft profijt van Matcha. Uit Zweeds onderzoek is namelijk gebleken dat je reactiesnelheid, aandachtsspanne en geheugen positief worden beïnvloed na het drinken van Matcha! Ook voor de oudjes onder ons is er goed nieuws: bij een andere test was de cognitieve werking van senioren flink verbeterd nadat zij dagelijks groene thee hadden gedronken. (1) (2)

8. Matcha ontgift je lichaam

Matcha is in staat om op een natuurlijke wijze het lichaam te zuiveren. Gedurende het jaar verzamel je allerlei metalen, gifstoffen en pesticiden. Wanneer je lichaam deze stoffen niet kan afdrijven, worden ze opgenomen in het weefsel. Matcha zit barstensvol gezonde antioxidanten die de strijd aangaat met dit soort vrije radicalen en is dus een krachtig detox-middel. (1)

9. Matcha beschermt je tegen hart- en vaatziekten

31%. Dat is het percentage van groene thee drinkers dat, vergeleken met niet-groene thee drinkers, een verminderd risico heeft op hart- en vaatziekten. Laat staan wat Matcha, een pure groene thee, voor je kan betekenen.Tevens kan het catechin in Matcha helpen bij het verhogen van goede (HDL) cholesterol en verlagen van slechte (LDL) cholesterol, om het risico op beroertes of hartaanvallen te verminderen. (1) (2)

10. Matcha is onwijs lekker!

De tijd van smerige pilletjes en groente-smoothies die je amper door je strot krijgt is voorbij. Proef het laatste voordeel van Matcha zelf door voor heerlijke, goede kwaliteit Matcha te gaan. Matcha hoeft niet bitter te zijn, maar kent juist een subtiele zoete ondertoon, verrijkt met umami, de officiële vijfde smaak.

Het bereiden van Matcha is bovendien een heerlijk rustgevend ritueel dankzij de bijzondere methode waarmee je het poeder zelf fijn klopt. Geen wonder dat Matcha vaak wordt geassocieerd met mindfulness. Ontdek bovendien alle kanten van Matcha door dit fijne groene poeder in de keuken te gebruiken. Inspiratie nodig? We hebben alvast wat recepten voor je uitgezocht.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen